Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ "ΚΟΒΕΙ" ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! Με Εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων την 13 Νοεμβρίου 2014, πέφτει “τσεκούρι” και στις στρατιωτικές σχολές από τις οποίες "εξαφανίζονται" ειδικότητες.

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. Φ.251/183146/Α5 εγκύκλο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, γνωστοποείται ότι για το ακαδηµαϊκό έτος 2015-2016 η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάµενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τµήµα Ελεγκτών Αεράµυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο µηχανογραφικό δελτίο του 2015.

Ακόμη, οι υποψήφιοι-ες της Σχολής Ικάρων (όλων των Τμημάτων της) θα πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γκωσσομάθειας, η οποία να πιστοποιείται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό - αναγνωρισμένο από το κράτος.

Επίσης, γνωρίζεται ότι η φοίτηση στα ΑΣΣΥ είναι διετής και είναι σε εξέλιξη νοµοθετικές ρυθµίσεις αρµοδιότητας των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) µε σκοπό να αυξηθεί ο χρόνος φοίτησης στα τρία έτη, χωρίς να είναι δυνατόν την παρούσα χρονική στιγµή να αναφερθεί ρητά ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειµένου να ισχύσει από το ακαδηµαϊκό έτος 2015-2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου