Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Α.Α.Σ. (Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού)

                                                                                                                                                                      24 Δεκεμβρίου 2014


Αξιότιμοι Κύριοι,

αρχικά εύχομαι σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια σας Πολλά.

Θα ήθελα, με το παρόν, να σας γνωρίσω τα εξής, που αφορούν την σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μου με το Στρατιωτικό Οδοντιατρείο Αθηνών (Ο.Φ.Α.):

   Εδώ και μερικά χρόνια, επισκέπτομαι το Ο.Φ.Α. και συγκεκριμένα το Ορθοδοντικό Τμήμα (αρχικά τον Κο Βάσογλου, τελευταία τον Κο Αρσενίου) για παρακολούθηση της κόρης μου (14 ετών, σήμερα). Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, κλείναμε ραντεβού για τον επόμενο χρόνο, λόγω αυξημένης προσέλευσης των δικαιούχων.

   Σήμερα, λοιπόν, πήρα τηλέφωνο και πάλι για να ορίσουμε νέο ραντεβού για το 2015 και έκπληκτος, πληροφορήθηκα ότι με πρόσφατη Διαταγή (προφανώς της ΔΥΓ/ΓΕΣ) οι εν αποστρατεία και τα μέλη των οικογενειών τους δεν είναι πλέον δικαιούχοι και δεν μπορούν να εξυπηρετούνται από το Ο.Φ.Α.

   Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα, ότι εν μέσω της πλέον οδυνηρής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας τα τελευταία 60 χρόνια, η κοινωνική πολιτική που ασκείται προς όλες τις κατευθύνσεις "κινείται με ταχύτητα όπισθεν".

   Λυπάμαι ειλικρινά όλους τους εν αποστρατεία συναδέλφους, καθόσον θα δοκιμάσουν ένα ακόμη ράπισμα του ανάλγητου "κράτους", αλλά λυπάμαι ακόμη περισσότερο εκείνους που από την εφήμερη θέση ισχύος τους παίρνουν τέτοιες αναίσχυντες αποφάσεις, την "γεύση" των οποίων πολύ σύντομα θα δοκιμάσουν και οι ίδιοι.

   Εσείς, από τον θεσμικό σας θώκο, τί προτίθεστε - αλήθεια - να πράξετε;

                             Με εκτίμηση,


                 Χρήστος Σ. Μεσαρετζίδης
                               Ταξχος ε.α.
  Στρατολογικού-Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου