Τρίτη 26 Μαΐου 2015

 ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ



   Υπό την πολιτική εποπτεία του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Τόσκα, θα πραγματοποιηθεί απόψε, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων, Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των 350.000 τουλάχιστον μαρτυρικών θυμάτων, η οποία συντελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα 1914-1922.

    Άμεσοι αποδέκτες του ιστορικού μηνύματος της εκδήλωσης θα είναι οι εκατοντάδες σπουδαστές των Στρατιωτικών Παραγωγικών Σχολών. Θα την παρακολουθήσουν σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), της Σχολής Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ).

    Ομιλητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με διάλεξη μέσω της οποίας θα εξηγήσει και θα διασαφηνίσει τα τραγικά γεγονότα της επίμαχης χρονικής περιόδου.

    Θα ακολουθήσει πρόγραμμα παραδοσιακών ποντιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών (ΚΟΠΑ), υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Γιάννη Εφραιμίδη.


ΠΗΓΗ: OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου