Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ



Την 28/01/2016 και από ώρα 18:05΄ έως 23:48΄ συνήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Ολομέλεια της Βουλής για να συνεδριάσει, να συζητήσει και να ψηφίσει επί των άρθρων, των τροπολογιών και στο σύνολό του το Νομοσχέδιο "ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ, ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ". Απομένει η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, κατά τις επόμενες ημέρες.

Τί περιλαμβάνει το νέο Νομοσχέδιο;

1. Μεταθέσεις Οπλιτών.
Άρθρο 1 έως Άρθρο 7.

2. Μέριμνα Προσωπικού.
Άρθρο 8 έως Άρθρο 20.

3. Εκπαίδευση.
Άρθρο 21 έως Άρθρο 40.


Το άρθρο 12 του νέου Νομοσχεδίου, αναφέρεται στην ρύθμιση των στρατιωτικών υποχρεώσεων των ανυπότακτων.

Πιό συγκεκριμένα, όσοι διετέλεσαν οποτεδήποτε ή διατελούν σε ανυποταξία, εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις, για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι, εφόσον έχουν ήδη καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή τις εκπληρώνουν ακόμη ή θα καταταγούν προς εκπλήρωσή τους μέχρι την 31-12-2017.

Το ίδιο ισχύει και για όσους ανυπότακτους, κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου αυτού, έχουν ήδη απαλλαγεί από την υποχρέωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, χωρίς να προηγηθεί κατάταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, επειδή κρίθηκαν, αρμοδίως, ακατάλληλοι για στράτευση για λόγους υγείας ή θα απαλλαγούν για τον ίδιο λόγο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017.

Ομοίως, στην ίδια διάταξη υπάγονται και όσοι, από τους ως άνω αναφερόμενους ανυπότακτους, κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου αυτού, τελούν σε αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, με τη χορήγηση της οποίας διακόπηκε ανυποταξία που τελέστηκε μέχρι την ίδια ημερομηνία, καθώς και όσοι θα λάβουν αναβολή κατάταξης για τον ίδιο λόγο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Οι αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι διετέλεσαν οποτεδήποτε ή διατελούν σε ανυποταξία κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου αυτού, υπάγονται στις ως άνω διατάξεις, εφόσον έχουν ήδη εκπληρώσει την υποχρέωσή τους (εναλλακτική υπηρεσία) ή έχουν ήδη υποβάλει ή θα υποβάλουν δικαιολογητικά για την υπαγωγή τους στις κείμενες διατάξεις περί αντιρρησιών συνείδησης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017 και παρουσια- σθούν εμπρόθεσμα για εκπλήρωση της εναλλακτικής τους υπηρεσίας, ως εκ της ανωτέρω υπαγωγής τους.


Το GR ARMY αναλαμβάνει όλες τις στρατολογικές υποθέσεις, με απόλυτη ευθύνη και αξιοπιστία, για την τακτοποίηση των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου