Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ


Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας ήταν, είναι και πρέπει να είναι η ασπίδα επάνω στην οποία πρέπει να θρυμματίζεται, να κομματιάζεται και να διαλύεται κάθε επίθεση εξωτερική οργανωμένη ή ληστρική εχθρών και επιβουλέων της πατρίδος.
Η Παρούσα κατάθεση σκέψεων – διαμαρτυρίας, γίνεται με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σχετικά με την εισέτι μείωση της θητείας των κληρωτών οπλιτών.

Δυστυχώς και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, χρησιμοποιούν το σοβαρό αυτό πρόβλημα της ουσιαστικής και με εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού υπάρξεως ενόπλων Δυνάμεων, στο άθλιο παιχνίδι του κομματικού Ανταγωνισμού και των δημοσκοπήσεων, προκαλώντας πανικό στο κοινό αίσθημα των σκεπτόμενων Ελλήνων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν αποκλειστικά στον Ελληνικοί λαό, από αυτόν συγκροτούνται, (έμψυχο και άψυχο υλικό), αφ’ ενός για την ασφάλεια του και αφετέρου για την ακεραιότητα της πατρίδος, δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα και δεν είναι όργανο εκμετάλλευσης κανενός κόμματος είτε για να παραμείνει στην κυβέρνηση είτε για να αναρριχηθεί σε αυτή.

Θα έπρεπε οι αποφάσεις για την αύξηση ή μείωση της θητείας, να πραγματοποιούνται με πρόταση αποκλειστικά από την Στρατιωτική Ιεραρχία. Διότι αυτή γνωρίζει τις ανάγκες και είναι υπεύθυνη έναντι του Ελληνικού λαού, εάν μπορούν ή δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή των.

Δυστυχώς τα τελευταία 30 χρόνια, σχεδόν μετά την μεταπολίτευση, όλες οι Κυβερνήσεις, χωρίς να λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν το μέγεθος της ανάγκης για την Ελλάδα υπάρξεως ισχυρών ενόπλων δυνάμεων, ενέταξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, στο κομματικό παιχνίδι παροχών, προς εξυπηρέτηση αποκλειστικά του κομματικού ποιμνιοστασίου.

Για την εκτέλεση της αποστολής των οι Ένοπλες Δυνάμεις στηρίζονται στο τρίπτυχο – τρίποδο: ΥΛΙΚΟ, ΗΘΙΚΟ,
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Εάν ένας από τους τρεις πόδες, δεν υπάρχει, ο τρίπους δεν μπορεί να σταθεί όρθιος. Εδώ, με την πολιτική νοοτροπία που επικρατεί στις Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, δεν υπάρχει πόδας στο τρίποδο λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων, που να μην έχει πρόβλημα. Αναλυτικότερα:

1 – ΥΛΙΚΟ: Η προμήθεια του απαιτούμενου πολεμικού υλικού ενεργοποιείται, ως φαίνεται, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι προτάσεις της Στρατιωτικής Ηγεσίας ή εκβιαζόμενη παντιοτρόπως εκμαιεύεται η υπογραφή της, τεράστιο λάθος, αλλιώς δεν αξιολογείται. Η προμήθεια στις ένοπλες δυνάμεις έχει ενταχθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σε άλλη φιλοσοφία, άσχετη με τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και της απαιτούμενης οικονομίας. Βέβαια η ανάλυση αυτών δεν είναι θέμα της παρούσης.

2 – ΗΘΙΚΟ: Στις πρώτες δεκαετίες του 20ο αιώνα, η Στρατιωτική θητεία εθεωρείτο μεγάλη τιμή, αλλοίμονο στο νέο που κρίνετο ακατάλληλος να υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ή το χειρότερο με δόλιο τρόπο να αποφεύγει την στράτευση. Να σκεφτείτε, ο Ελευθέριος Βενιζέλος κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση το 1914 ότι έκρυβε τους δύο υιούς του, την στιγμή που οι μη προνομιούχοι νέοι της Ελλάδος μάτωναν στα διάφορα μέτωπα. Βέβαια, η σοβαρή αυτή καταγγελία για την εποχή εκείνη ήταν αναληθής, διότι και οι δύο υιοί του Βενιζέλου είχαν υπηρετήσει και μάλιστα στην πρώτη γραμμή. Μετά την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα, φθάσαμε σε τραγικά αντίθετη νοοτροπία, με την κομματική εκμετάλλευση των Κυβερνήσεων, στην αδικαιολόγητη και άδικη εκτεταμένη αλλαγή νοοτροπίας σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήτοι:

- Είναι πάντοτε μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, τέκνα, συγγενείς κ.λ.π. των πολιτικών που υπηρετούν κανονικά τις Ένοπλες Δυνάμεις και όσοι υποτίθεται ότι υπηρετούν, σχεδόν δεν υπηρετούν.

- Ψηφίστηκαν νόμοι δίδοντας διάφορα προνόμια σε κοινωνικές ομάδες και οι οποίοι στην συνέχεια επεξετάθησαν έτσι ώστε τελικά πολλοί να μην υπηρετούν.

- Η αναβολή λόγω σπουδών από 27 στα 29 έτη και στην συνέχεια στα 32 έτη. Πολλοί που ήσαν υπόχρεοι θητείας, εκμεταλλευόμενοι τις νέες διατάξεις προσκόμισαν πλαστά μεταπτυχιακά και διδακτορικά, προκειμένου να εξασφαλίσουν αναβολή στράτευσης.

- Έχουμε επίσης νέο φρούτο της εποχής μας, τα λεγόμενα ψυχολογικά προβλήματα ή τους αντιρρησίες συνειδήσεως, λες και τα άλλα παιδιά τα γέννησε κατσίκα. Αιτιολογία την οποία χρησιμοποίησαν για ν’ αποφύγουν την στράτευση πλείστοι όσοι καλλιτέχνες, προβεβλημένοι δημοσιογράφοι, αστέρες και πλούσιοι.

- Έφθασε περίοδος που το Τάγμα στην Θράκη διέθετε 30 – 50 άνδρες και τα Γραφεία των Γενικών Επιτελείων και άλλοι χώροι λούφας του Λεκανοπεδίου Αττικής διέθεταν 8000 – 9000 άνδρες. Βλέπετε, τα κομματικά ποιμνιοστάσια αυτό απαίτησαν.

- Το ηθικό στις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταλαμπαδεύεται μόνο με την συναίνεση όλων των κομμάτων, την δικαιοσύνη και τα ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις όλων των πολιτών προς την πατρίδα. Χωρίς ηθικό δεν υπάρχουν ουσιαστικά Ένοπλες Δυνάμεις.

- Η αδικαιολόγητη μείωση της θητείας, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία, την εκπαίδευση και προ πάντος στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Το έχουμε πει χιλιάδες φορές, το τονίζω ακόμη μια φορά η Ελλάς δεν είναι Σουηδία, Δανία, Ολλανδία κ.λ.π. Η γεωγραφική μας θέση και η Ιστορία μας και οι συμπεριφορές των ομόρων κρατών, απαιτούν τον ισχυρό εκείνο Στρατό που είχαμε πάντα. Η εξασφάλιση της ακεραιότητας της Πατρίδος μας και ο σεβασμός αυτής από εχθρούς και φίλους, καταλάβετέ το, απαιτεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.

- Η Άμυνα και η ακεραιότητα της Πατρίδος δεν μπορεί να γίνει με τους επαγγελματίες στρατιώτες. Αυτοί χρειάζονται μόνο για τα οπλικά και μηχανικά μέσα που χρησιμοποιεί ο Στρατός, μιας τεχνολογίας που συνεχώς εξελίσσεται.

3 – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Το τρίτο βασικό στοιχείο επιχειρησιακής ετοιμότητας των ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνεχής και πραγματική εκπαίδευση. Και όταν μιλάμε για εκπαιδευμένο προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων εννοούμε και την εφεδρεία, όπου ουσιαστικά βασίζεται η άμυνα της χώρας. Εάν, λοιπόν περιορίζεται η θητεία, αυξάνεται ο αριθμός που με τον ένα ή άλλο τρόπο αποφεύγουν την Στράτευση και προβαίνουμε στην πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, θα συμβούν τρία βασικά και μοιραία για την χώρα μας λάθη:

Πρώτον: Όταν μια μονάδα Στρατού δεν είναι επαρκώς επανδρωμένη δεν μπορεί να κάμει εκπαίδευση, άρα είναι εκτός αποστολής.

Δεύτερον: Όταν οι κληρωτοί κατά την διάρκεια της θητείας των δεν εκπαιδεύονται, δεν υπάρχει εκπαιδευμένη εφεδρεία και

Τρίτον:Πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών χωρίς ουσιαστικό προγραμματισμό, δημιουργεί τεράστια οικονομικά έξοδα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο κράτος γενικότερα, χωρίς βέβαια να λύνει τα προβλήματα των Ένοπλων Δυνάμεων, ως και τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα του τόπου, όπου η ανάγκη απαιτεί οι νέοι να προσανατολίζονται προς παραγωγικές εργασίες.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

- Θα υπηρετούν οι άνδρες τουλάχιστον 16 μηνών θητεία (2 μήνες ΚΕΝ, 14 μήνες στην μονάδα γενικής και ειδικής εκπαίδευσης).

- Θητεία 6 μηνών για γυναίκες.

- Εθελούσιες έξοδοι ΕΠ.ΟΠ ή ακόμα και απολύσεις ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να εξοικονομήσουν χρήματα, που θα τα επενδύσουν σε εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποδομή. Είναι παράλογο οι Ένοπλες Δυνάμεις να απασχολούν έναν τόσο μεγάλο αριθμό ΕΠ.ΟΠ. Ένας ΕΠ.ΟΠ. κοστίζει τουλάχιστον 800 με 1000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και ένας έφεδρος σαφώς πολύ λιγότερο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Εάν δεν αποκτήσει ουσιαστική Σάρκα και Οστά, το τρίπτυχο του Τρίποδα ΥΛΙΚΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΗΘΙΚΟ δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις με επιχειρησιακή ετοιμότητα. Και τότε, ακέραια την ευθύνη φέρουν η Στρατιωτική κατά βάση και η πολιτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ποτέ μια Δημοκρατία δεν σταθεροποιήθηκε όταν εναντιώθηκε στους πόθους του λαού. Οι Δημοκρατίες που διατηρήθηκαν και ακμάσανε είχαν πάντοτε δύο κύρια βάθρα, την δικαιοσύνη και τον ισχυρό Στρατό» (ΝΙΚΟΛΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ)



ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου