Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΥΖΥΓΩΝ: ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ


 “Να φτιάξουμε μια επιτροπή να λύσουμε το θέμα”, είναι χρόνια τώρα ο “εφιάλτης” όσων αναμένουν λύση οποιουδήποτε προβήματος με το κράτος και το δημόσιο. Ελπίζουμε ότι δεν θα επαληθευτεί στην περίπτωση της διακλαδικής επιτροπής που θα αποφασίζει για την συνυπηρέτηση στελεχων των ΕΔ.

Τι θα είναι αυτή η επιτροπή; Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της ΝΔ αναφορικά με τη συνυπηρέτηση συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι επειδή “η μέριμνα του προσωπικού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ” έχει ήδη αποφασιστεί από τη στρατιωτική ηγεσία η κατ' έτος συγκρότηση διακλαδικής επιτροπής για τη λήψη αποφάσεων επί των αιτημάτων συνυπηρέτησης από συζευγμένα στελέχη που ανήκουν σε διαφορετικούς κλάδους ή Κοινά Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για το ζήτημα αυτό ούτως ώστε να υπάρχει ουσιαστική προστασία των οικογενειακών δεσμών και η συνυπηρέτηση να επιτυγχάνεται σε πραγματικούς όρους. Τέλος, το Υπ. Εθνικής Άμυνας εκφράζει τη βούληση να ακούσει προτάσεις και ιδέες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, κ. Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε ότι η βελτίωση της καθημερινότητας των ανδρών και των γυναικών των Ε.Δ. που υπηρετούν σε όλη την επικράτεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος οφείλει να αποτελεί πάντα την προτεραιότητα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Με το δεδομένο αυτό, η ΝΔ και ο ίδιος ο Βουλευτής θα καταθέσουν προτάσεις όπως είναι ο καθορισμός  πλέον κοινής ημερομηνίας μετάθεσης συζευγμένων στελεχών των Ε.Δ. εκ μέρους της αρμόδιας επιτροπής καθώς και η καθιέρωση ενός μέγιστου ορίου απόστασης μεταξύ των μονάδων που θα συνυπηρετούν τα συζευγμένα στελέχη, ώστε να συμβάλουμε με θετικό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.


ΠΗΓΗ: OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου