Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

                                Η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ 18

   Πρόσφατα προχώρησα στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων "Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας" της διπλωματικής μου εργασίας με τίτλο "Η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ 18", 
της οποίας ένα πρωτότυπο κατέθεσα και παρουσίασα ενώπιον Επιτροπής καθηγητών του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης (Ι.Δ.Ε.), κατά την αποφοίτησή μου τον Ιούλιο 2013 και ένα δεύτερο πρωτότυπο παρέδωσα ιδιοχείρως στον τότε Στρατηγό μου και Διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.).

   Η εν λόγω διπλωματική μου εργασία, ξεκινάει με μια σύντομη ιστορική αναδρομή, με τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας, τους νέους κινδύνους και απειλές και την υφιστάμενη ανάγκη για Ένοπλες Δυνάμεις.

   Συνεχίζει με την παρουσίαση του υφιστάμενου Συστήματος Στράτευσης, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, διατυπώνοντας ακολούθως σχετικά συμπεράσματα.

   Αμέσως μετά, αναλύει το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την χώρα μας εδώ και δεκαετίες, καταγράφει επίσημα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν την τραγικότητα του προβλήματος και τις ακόμη πιό τραγικές συνέπειές του στις επόμενες δεκαετίες, καθώς και τις τεράστιες επιπτώσεις του στην ορθή επάνδρωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και στην στράτευση γενικότερα.

   Στη συνέχεια, γίνεται παρουσίαση του νέου καθεστώτος (της στράτευσης στα 18), των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων του και ακολουθούν σχετικά σχόλια.

   Ακολουθεί η παρουσίαση των Συστημάτων Στράτευσης άλλων χωρών, ως δείγμα σύγκρισης και άντλησης γόνιμων συμπερασμάτων και διατυπώνονται προτάσεις για την ορθολογικότερη, κατά το δυνατόν, εφαρμογή του νέου Συστήματος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της υποεπάνδρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων το ταχύτερο δυνατόν.

   Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα συμπεράσματα που αντλεί ο αναγνώστης και που δεν επιδέχονται ουδεμιάς αμφισβήτησης, είναι το γεγονός ότι το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας και οι τραγικές του επιπτώσεις που θα φανούν προοδευτικά στο εγγύς μέλλον, είναι γνωστό στους εκπροσώπους μας στο ελληνικό Κοινοβούλιο εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Αυτό που δεν είναι γνωστό (ή που είναι επίσης γνωστό...), είναι η αιτία που παρ' όλα ταύτα δεν έκαναν τίποτε μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να παραλείπουν, για την θεραπεία του εν λόγω προβλήματος, που δυστυχώς φαίνεται ότι σε βάθος περίπου τεσσάρων δεκαετιών από σήμερα, θα απειλήσει την ίδια την υπόστασή μας ως Ελληνικής φυλής. Θα απειλήσει την εξαφάνισή μας!
Και το γνωρίζουν!

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου