Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΒΑ: 3 χρόνια συμβόλαιο για 600 "μάχιμους"

 

 

Μέχρι τρία χρόνια συμβόλαιο θα υπογράψουν οι 600 μάχιμοι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) που αναμένεται να προσληφθούν εντός του 2016 στον Στρατό Ξηράς.



Όπως αποκάλυψε το
Onalert.gr, η κυβέρνηση αποφάσισε παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία να εγκρίνει την απαίτηση του Στρατού Ξηράς για την πρόσληψη ΟΒΑ, γιατί έτσι βελτιώνεται το ισοζύγιο των προσωπικού, ιδιαίτερα ηλικιακά. 



Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί και τώρα αναμένεται να συνταχθεί η προκήρυξη από τον Στρατό Ξηράς, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι στον "αέρα" μέχρι τέλος Αυγούστου. Πρόθεση είναι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες πρόσληψης, ώστε μέχρι τέλος του 2016 να έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια.



Σύμφωνα με τις απαιτήσεις όλοι οι ΟΒΑ θα προσληφθούν σε μάχιμα καθήκοντα «ειδικότητες μαχητή» σε
μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού (Έβρο) της ΑΣΔΕΝ (νησιά Αιγαίου) και της Ι ΜΠ (Μακεδονία).



Συγκεκριμένα θα προσληφθούν: 

 

  • 160 άτομα στο Πεζικό
  • 50 άτομα στα Τεθωρακισμένα
  • 60 άτομα στο Πυροβολικό
  • 15 άτομα στο Μηχανικό
  • 15 άτομα στις Διαβιβάσεις
  • 300 άτομα στις Ειδικές Δυνάμεις


Ποιοι είναι οι ΟΒΑ

Οι οπλίτες που ανακατατάσσονται και οι έφεδροι που επανακατατάσσονται στο Στρατό Ξηράς, τοποθετούνται και υπηρετούν το χρόνο της ανακατατάξεως ή επανακατατάξεώς τους σε όλες τις Μονάδες εκστρατείας καθώς και σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εκπληρώνουν διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας.

Απαγορεύεται η τοποθέτηση τους σε γενικές θέσεις, καθώς και η απόσπαση τους σε Σχηματισμούς, Στρατιωτικά Πρατήρια ή Στρατιωτικά Καταστήματα.

Ποιοι είχαν δικαίωμα να υποβάλλουν πέρυσι

Η δυνατότητα ανακατάταξης πέρυσι είχε δοθεί μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν και όχι σε εφέδρους αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους. Οι παραπάνω οπλίτες συνέχισαν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης.

Φέτος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν θα δοθεί η ευκαιρία ανακατάταξης και σε έφεδρους αμέσως μετά την εκπλήρωση της θητείας τους. Θα πρέπει να εκδοθεί η ανακοίνωση για να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου