Τρίτη 19 Ιουλίου 2016



ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ



Για μια ακόμη φορά επαληθεύεται το αξίωμα: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους».

Τεράστια, αποδείχθηκε, για μια ακόμη χρονιά η προτίμηση των νέων μας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι.) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.) των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.).

Συνολικά κατετέθησαν 8.706 αιτήσεις και δικαιολογητικά, περίπου. Ο αριθμός αυτός αποδεικνύει την άκρατη επιθυμία της νεολαίας μας να ενταχθεί στην μεγάλη οικογένεια των μόνιμων στελεχών των ελληνικών Ε.Δ. Αποδεικνύει, επίσης, εκτός από την άμεση ανάγκη για επαγγελματική αποκατάσταση, την απέραντη αγάπη για έναν από τους πλέον αξιοπρεπείς, αξιόπιστους και άρτια δομημένους χώρους της ελληνικής κοινωνίας, που προκαλεί διαχρονικά τον σεβασμό και την συμπάθεια όλων των πολιτών της.

Από το σύνολο των κατατεθέντων δικαιολογητικών, απερρίφθησαν συνολικά  1.073 δικαιολογητικά, ως ελλιπή.

Συνεπώς, κατόπιν των ανωτέρω, έγιναν αποδεκτοί 7.633 υποψήφιοι για την συνέχεια των διαδικασιών, δηλαδή των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ), οι οποίες περιλαμβάνουν: ψυχομετρικές εξετάσεις, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Η τεράστια αυτή κινητοποίηση, υποψηφίων και αρμοδίων μηχανισμών, θα οδηγήσει τελικά στην πρόσκληση 819 επιτυχόντων, προκειμένου να εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές, το προσεχές Φθινόπωρο.

Επειδή το «λαϊκό ένστικτο» είναι αλάνθαστο, προφανώς η όλη διαδικασία και προσπάθεια των νέων μας αξίζει τον κόπο, αφού η αθρώα συμμετοχή τους - κάθε χρόνο - καταξιώνει το ύψιστο επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχουν οι Στρατιωτικές Σχολές, τοποθετώντας τις στο υπέρτατο βάθρο της συνείδησης του Έλληνα πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου