Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η Φινλανδία ετοιμάζει 900.000 εφέδρους

 

Όπως αναφέρθηκε από τα φινλανδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, 900.000 έφεδροι των Ενόπλων Δυνάμεων της Φινλανδίας, ηλικίας μεταξύ 20-60 ετών, θα πρέπει να λάβουν ταδυχρομικώς από τον Μάιο 2015 από το Υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας έγγραφη ειδοποίηση της δράσης που κάθε έφεδρος πρέπει να αναλάβει σε περίπτωση «κρίσης» (που να παρουσιαστεί, χώροι συγκέντρωσης και διασποράς, από ποιες υπηρεσίες να πάρει τα όπλα του σε περίπτωση γενικής επιστράτευσης κ.ο.κ).

Οι ίδιοι έφεδροι, με την ίδια επιστολή θα κληθούν επίσης να ενημερώνουν τις αρχές για τον σημερινό τόπο διαμονής τους, την κατάσταση της υγείας τους και των λοιπών δεξιοτήτων. Το ενημερωτικό δελτίο ξεκίνησε να αποστέλλεται από την 1η Μαΐου. Ταυτόχρονα, από τις 27 Απριλίου 2015, το Υπουργείο Άμυνας στο Ελσίνκι ξεκίνησε με την παρουσία ενός τηλεοπτικού διάγγελμάτος τους εφέδρους με την υπενθύμιση ότι «η στρατολόγηση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αμυντικής ικανότητας της Φινλανδίας».

Νωρίτερα, τον Απρίλιο, ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Καρλ Χέγκλουντ είπε ότι αυτή η εκστρατεία του Υπυοργείου του δεν έχει τίποτα να κάνει με τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία ή με την κρίση στην Ουκρανία. «Πολλοί έφεδροι ενδιαφέρονται να γνωρίζουν τι καθήκοντα πρέπει να εκτελέσουν, αλλά και για να έχουν τα κίνητρα να είναι μέρος του αμυντικού συστήματος αυτής της χώρας. Είναι, επομένως, καλό που μπορούμε να τους δώσουμε μια τακτική ενημέρωση σχετικά με το τι σχέδια υπάρχουν» - είπε ο υπουργός.

 ΠΗΓΗ: defencenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου